Ktoś handluje giszetami?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Ktoś handluje giszetami?

Zamieszczone przez tomek.wlkp
    Faktycznie taki problem z parkowaniem w Dubrowniku ?
    wesoło nie jest, chyba że skoro świt. ja parkowałem na parkingu podziemnym przy Baltazara Bogisica. Przynajmniej autko nie nagrzane w słońcu. Parę minut piechotką do starówki - wchodzisz od strony Fontanny św. Onufrego.
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Ktoś handluje giszetami?

Muszę kupić sporą ilość nietanich giszetów naprawdę wysokiej jakości.
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• mattyah4x4
      Rider
      • 2013
      • 664

"giszety" ? a co to, k.wa jest ?? :szeroki_usmiech
      Diesel Service Śmietana
      43-210 Kobiór
      ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16

uwaga
      nie robimy pompowtryskiwaczy

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15975
        • Superb III (3V3)

edit
        رافال
        Spoty
        Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• mattyah4x4
          Rider
          • 2013
          • 664

a w jakim to języku ?
          Diesel Service Śmietana
          43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

mattyah4x4, giszety to inaczej ścianki działowe w kiblach pokryte laminatem HPL
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mattyah4x4
              Rider
              • 2013
              • 664

no i widzisz, rafiki ? :lol:
              Diesel Service Śmietana
              43-210 Kobiór

uwaga

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9935
                • Ford

Z grubsza "giszet" to obudowa sracza spotykana w centrach handlowych, biurach i innych obiektach użyteczności publicznej. Giszet z płyty wiórowej pokrytej laminatem jest zbyt mało reprezentacyjny.
                Szukam giszetów wykonanych z płyty HPL lub paneli ALU...
                PS.: jak ktoś nie wie co to jest "giszet", to z pewnością mi nie pomoże...
                Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Agamek12, jest sporo firm które się tym zajmują, trzeba szukać :szeroki_usmiech

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Zamieszczone przez piramida
                    Agamek12, jest sporo firm które się tym zajmują, trzeba szukać :szeroki_usmiech
                    Piotrek, jest FCS (ten wpisany w projekt) z ceną wyje.aną w kosmos i zaje.istą jakością. Konkurencja owszem jest, ale ich produkty zdecydowanie odstają od tego, czego oczekuje projektant. Miałem już z 10 modeli różnych oferentów i uwierz mi, cieniutko jest... :?
                    A producentów giszetów (takich mocnych, gotowych udźwignąć kilkuset tysięczny kontrakt) jest na rynku niestety raptem kilku - i żaden się nie wpisał w wymagania.
                    Dziś przyjeżdża do mnie "ostatnia" deska ratunku - ale i tak droga jak cholera.
                    Adam... Używam:

Komentarz

• januszdg
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 263

Re: Ktoś handluje giszetami?

Zamieszczone przez Agamek12
                      Muszę kupić sporą ilość nietanich giszetów naprawdę wysokiej jakości.
                      Jak budowałem znajomym przedszkole, to robił mi to stolarz z płyty HPL i zrobi to super lepiej niz firmy które robią to na codzień i taniej o 30%.
                      Przyjechał handlowiec z dużej firmy i miał 1000 problemów a ten stolarz ogarnął to super.
                      Mogę dać kontakt na niego.

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

januszdg, tylko nie wiem czy taki gość ogarnie kilkuset tysięczny kontrakt, obawiam się że nie...

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

januszdg, to nie ta skala niestety... :?
                          Do kilku giszecików to dałbym robótkę swojemu ojcu stolarzowi/modelarzowi w drewnie...
                          Tym razem mam nadzieję, że da radę zrobić te giszety firma, która robi je również dla mojej firmy na sąsiedniej budowie - "sandwich" laminatowy wypełniony styrodurem. Niestety, cena wciąż zrywa buty z nóg... :?
                          Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Agamek12, wiesz, projektanci zawsze wyjeb..ą projekt w kosmos a później inwestor becaluję kasiorkę lub obcina koszty.

Musicie zamontować giszety typu hi-end, nie mogą być minimalnie tańsze? Srając do muszli, klienci nie będą wiedzieć że ów ścianka kosztowała krocie, liczy sie wygląd i długoletnia gwarancja producenta, jak to będzie kosztować 20-30% drożej to tylko inwestor o tym będzie wiedzieć :wink:

Chyba że macie odpowiedni kaprys i pieniądze to czemu nie, pakować giszety z najwyższej półki a co :szeroki_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9935
                              • Ford

piramida, wpadnij kiedyś do mnie to zobaczysz, jakie "złote klamki" ordynuje sobie projektant. Czasem to po prostu kosmos...
                              Zresztą podpisany przez nas kontrakt i przekazana nam dokumentacja zobowiązuje nas do wykonania tych giszetów "z najwyższej półki" i sprzedania ich w określonej kontraktem z Inwestorem stałej cenie (niezależnie od tego co i za ile finalnie kupię). No ale ja takich kupować nie mam ochoty, bo im tańsze kupię, tym więcej mojej firmie zostanie w kieszeni...
                              Taka robota Może się uda...
                              Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Agamek12, Czy masz w projekcie dokładną specyfikację giszetów? Myślę że przy tak dużym zamówieniu nie jedna firma będzie w stanie dostosować się pod wasze wymogi, ktoś jak robi to na co dzień to nie ma problemu zastosować HPL czy okucia takie a nie inne.

Jak by ktoś przyszedł do mnie i powiedział zrób mi meble z takiego a nie innego materiału w tej konkretnie cenie to jeżeli cena nie była by zbyt zaniżona to nie stanowi to żadnego problemu, dzisiaj na rynku mozna praktycznie wszystko kupić, kwestia elastyczności i odpowiedniego zaplecza finansowego, mam tutaj na myśli wasze warunki handlowe :szeroki_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

Agamek12, Czy masz w projekcie dokładną specyfikację giszetów? Myślę że przy tak dużym zamówieniu nie jedna firma będzie w stanie dostosować się pod wasze wymogi, ktoś jak robi to na co dzień to nie ma problemu zastosować HPL czy okucia takie a nie inne.

Jak by ktoś przyszedł do mnie i powiedział zrób mi meble z takiego a nie innego materiału w tej konkretnie cenie to jeżeli cena nie była by zbyt zaniżona to nie stanowi to żadnego problemu, dzisiaj na rynku mozna praktycznie wszystko kupić, kwestia elastyczności i odpowiedniego zaplecza finansowego, mam tutaj na myśli wasze warunki handlowe :szeroki_usmiech
                                  wejdź sobie w zeszyt AR6 i punkt 1 to zobaczysz, że produkt referencyjny to Rolls Royce wśród giszetów.
                                  HPL zrobią wszystkie firmy giszeciarskie (bo to w sumie taki standard - takie ścianki znajdziesz w każdym Tesco czy innym Multikinie), ale ja muszę mieć ścianki o grubości 30-40mm - a to problem, bo w PL robi się giszety z HPL 12mm...

PS: a może Ty mi zrobisz? 30% zaliczki jest możliwe :szeroki_usmiech
                                  Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

Agamek12, za mały żuk jestem na takią robotę, boję się twoich prawników :lol:

P.S. 40mm to już kawał ścianki, nikt takiej nie jest w stanie wykonać, obawiam sie że znajdą się firmy które ogarną temat

Komentarz

• Agamek12
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 9935
                                      • Ford

(...)
                                      P.S. 40mm to już kawał ścianki, nikt takiej nie jest w stanie wykonać, obawiam sie że znajdą się firmy które ogarną temat
                                      No właśnie w tym jest cały ten problem...
                                      Z płyty wiórowej takie ścianki można wykonać bez problemu - ale widać po nich, że to "tanie" rozwiązanie.
                                      Giszety o tej grubości z "odpowiedniego" materiału są w stanie robić tylko 2 (może 3) firmy...
                                      Adam... Używam:

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Agamek12, płyta wiórowa czy mdf nie specjalnie spełni tutaj rolę a te dwie czy trzy firmy o których wspomniałeś zapewne przywalą odpowiednią cenę :szeroki_usmiech

Komentarz

• Enriquez
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7685
                                          • Superb III (3V3)

Tak retorycznie - to po kiego grzyba godziliście się na ścianki w kiblach za milion??? Jako pracownik firmy a nie właściciel powinieneś mieć na to wyje...ne i kupić najtańszą spełniającą warunki ofertę, a przekichane powinien mieć ten, co taki kontrakt podpisał. No chyba że jesteś osobiście w czarnej d... między tymi giszetami

Nie mniej jednak współczuję tematu.
                                          Pozdrawiam
                                          Marcin

Komentarz

• Agamek12
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 9935
                                            • Ford

Dobra, nie ciągnijmy tematu dotyczącego kto, po co i dlaczego - jest specyfikacja na podstawie której moja firma ma zbudować całą "chałupę" i tyle...
                                            Nikt nie zajmuje się giszetami, wiec temat chyba się wyczerpał.

Jeśli ktoś chciałby mi pomóc, proszę o kontakt na PW.

A Admina prosiłbym o zamknięcie tematu.
                                            Dzięki
                                            Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...